מחלת מקצוע

"מחלת מקצוע" – מחלה שנקבעה כמחלת מקצוע בתקנות לפי סעיף 85 והוא חלה בה, בהיותה קבועה כמחלת מקצוע, עקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – עקב עיסוקו במשלח ידו.

מחלת מקצוע היא מחלה שהעובד חלה בה עקב תנאי עבודתו, והיא מופיעה ברשימת מחלות המופיעה בתקנות הביטוח הלאומי.

המחלה תיחשב לעובד כמחלת מקצוע אם היא נגרמה לו באופן ישיר בשל חשיפה לחומרים או לסביבה, כחלק מתנאי העבודה.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

תאונת עבודה, ביטוח לאומי נכות מעבודה

"תאונת עבודה" – תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי – תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו. עוד תיחשב לתאונת עבודה תאונה שאירעה למבוטח בנסיבות האלה: בדרכו ממעונו (או מהמקום שהוא לן בו) אל העבודה, או מן העבודה אל מעונו, או ממקום עבודה אחד אל מקום עבודה אחר. בשעת עבודתו במקום העבודה (או בסביבתו הקרובה ביותר) בזמן שעשה להצלת גוף או רכוש, או למניעת נזק לגוף או לרכוש. בשעת עבודתו, מפגיעה (שלא עקב העבודה) שפגע בו אדם אחר בחפץ הנמצא במקום העבודה (או בסביבתו הקרובה ביותר), ובלבד שלנפגע לא היה חלק בגרימת הפגיעה. למבוטח השכיר – במקום שהוא או חבריו לעבודה סועדים בשעת הפסקה, שנקבעה על דעת המעסיק ואינה עולה על 3 שעות, וכן בדרכו מן העבודה, אל אותו מקום, או בחזרה מאותו מקום אל העבודה. למבוטח השכיר, חבר ועד העובדים של מקום עבודתו, וכן למבוטח, חבר ועד מושב עובדים – בשעת מילוי תפקידם זה ועקב מילוי התפקיד, וכן בדרכם למלא את התפקיד ובדרכם חזרה. למבוטח השכיר – בדרכו מן העבודה או ממעונו אל מקום בחינה שהוא נבחן לפי חוק החניכות או לפי חוק שירות התעסוקה, או בדרכו חזרה ממקום הבחינה אל העבודה או אל מעונו. גם תקיפה, תוך כדי ועקב העבודה, כולל תקיפה מינית, תיחשב כפגיעה בעבודה, אם היא גורמת לנזק גופני או נפשי ומצריכה טיפול רפואי. תאונה שאירעה למבוטח בדרכו לא תיחשב לתאונת עבודה, אם הפסיק המבוטח את דרכו המקובלת בהפסקה של ממש או סטה ממנה סטייה של ממש, שלא לשם מילוי חובותיו כלפי מעסיקו, והמבוטח העצמאי – שלא לשם עיסוקו במשלח ידו. אבל תאונה שאירעה למבוטח בדרכו כאמור בסעיף 1 לעיל תיחשב לתאונת עבודה, אם הפסיק המבוטח את דרכו או סטה ממנה כדי לעשות אחד מאלה: כדי להתפלל תפילת בוקר בציבור בבית התפילה שהוא מתפלל בו. כדי ללוות את ילדו אל הגנון, אל גן הילדים, אל מעון הילדים, וכן כדי להחזירו משם. "ילד" הינו ילד עד גיל 10 או שמחמת ליקוי שכלי או גופני נדרש לליווי. תאונה שאירעה למבוטח בזמן שנהג ברשלנות ולא מילא אחר הוראה חוקית או הוראה של מעסיקו בעניין עבודתו לא תיחשב לתאונת עבודה, אלא אם כן עקב אותה תאונה נפטר המבוטח, או נעשה נכה או לא מסוגל לעבוד 10 ימים לפחות, ולולא נהג ברשלנות הייתה נחשבת התאונה לתאונת עבודה. לתשומת לבכם, מי שחלה בקורונה כתוצאה מחשיפה לחולה במקום העבודה – יוכר כנפגע בעבודה (מי ששהה בידוד – לא יוכר).

קרא עוד >>
נפילה ברחוב או סיפור שקרי?

איש כבן 63 תבע את עיריית נהריה בטענה כי ניזוק ברגלו מנפילה על מפגע ברחוב. זכייתו בהליך הייתה יכולה להיות מובטחת אלמלא הקלטת שיחה שניהל עם חוקר סמוי שגרמה לשופט השלום מוחמד עלי להתלבט. בתביעה שהוגשה בבית משפט השלום בקריות לפני כשלוש שנים עתר התובע לחייב את עיריית נהריה לפצות אותו עקב כך שלא טיפלה במפגע ברחוב שגרם לפגיעתו. לטענת התובע, באחד מימי דצמבר 2011 הוא מעד על פיסת אספלט שבורה שהייתה סביב בור ניקוז שקוע בצמוד למדרכה ושבר את כף רגלו. בעקבות הפגיעה, הוא נותח ובשל התפתחות זיהום נזקק לתקופת אשפוז ממושכת. מומחה שמונה מטעם בימ"ש העריך כי לתובע נותרו 20% נכות כתוצאה מן הפגיעה. העירייה טענה לעומתו כי התביעה אינה אלא בדיה שקרית שכל מטרתה היא להוציא ממנה כספים במרמה, והציגה כראיה הקלטת שיחה בה נשמע התובע מודה כי נפצע תוך כדי שיפוץ ביתו ולא כפי שטען בתביעה. כשעומת התובע עם ההקלטה במהלך חקירתו בבימ"ש – הוא טען כי דווקא תשובתו לחוקר, שהציג עצמו כמי שמתעניין בהעסקתו – הייתה שקרית ולא גרסתו בתביעה, והשופט עלי נדרש להכריע בעניין. לאחר התלבטות לא פשוטה, השופט החליט לקבל את התביעה. לא שחור או לבן השופט כתב כי לא ניתן לדעת מדוע התובע שיקר לחוקר, ובכלל מה המניע להתבטאויות אנשים בסיטואציות מסוימות וציין כי הדברים אינם "שחור או לבן". עם זאת הוא קבע כי מכלול הראיות מצביע על כך שהתאונה התרחשה כתוצאה מהמפגע. השופט ייחס משקל רב לאמינות עדויות התובע ובת זוגו שהייתה עמו בשעת התאונה וייחס משקל רב לעובדה שבזמן אמת – בשעת קבלת הטיפול הרפואי – התובע ציין כי נפגע עקב נפילה ברחוב. משהחליט לקבל את גרסת התובע, עבר השופט לבחון את אחריות העירייה, ובהקשר זה קבע כי האחריות לתחזוקת רחובות העיר היא "בלב סמכויותיה" וכי במקרה זה מדובר במפגע ברור שהעירייה הפרה את חובתה על פי חוק – לתקנו. ואולם, השופט קבע כי גם לתובע יש אשם תורם גבוה לקרות התאונה בשיעור של 35%, כיוון שהתאונה נגרמה בעת שחצה את הכביש במקום שאינו מסומן להולכי רגל ותוך כדי שהיה טרוד בחיפוש כתובת ולכן לא שם ליבו לדרך. בעניין הנזקים, השופט אימץ את חוות דעת מומחה ביהמ"ש וקבע כי לתובע נכות תפקודית בשיעור 20% כיוון שעקב התאונה סבל מהגבלת תנועה בכף רגלו המקשה על התפקוד. לבסוף, השופט פסק לתובע פיצוי בסך כ- 120,000 שקל בגין כאב וסבל, הפסדי שכר לעבר ולעתיד, הוצאות רפואיות ועזרת צד שלישי. סכום זה הוא לאחר ניכוי שיעור האשם התורם של התובע. מעבר לכך נפסקו לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 25,000 שקל כולל מע"מ. המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

קרא עוד >>
עורך דין תאונות עבודה במרכז
עורך דין תאונות עבודה במרכז

עורך דין תאונות עבודה במרכז מטפל בתיקי נפגעי תאונות אלו בהתאם לצרכיהם וככל הנדרש. במידת הצורך הוא יגיש בשמם תביעות לפיצוי בגין הנזקים ולטובת שיקום. הן מוגשות מול המוסד לביטוח לאומי, המעסיקים וחברות הביטוח הפרטיות המבטחות אותם. מומלץ לערב אותו בתהליך כבר כשברור כי מדובר על אירוע חמור. עו"ד דניאל רייכמן עוסק בתחום וניתן לקבל ממנו מידע רב חשיבות. 03-9134919 עורך דין תאונות עבודה במרכז מגבש אסטרטגיית פעולה עורך דין תאונות עבודה במרכז מכיר את כל הנושא לעומק. כך, את התנהלות המוסדות והגופים הנתבעים ואת התנהלות בתי המשפט, ולכן, מגיע מזווית ראיה רחבה. הוא יקרא לעומק את כל הממצאים בתיק וישוחח עם הלקוח לגביהם ולגבי צרכיו ורצונותיו. בהתאם לכל אלו יגבש דרכי פעולה מתאימים היכולים להביא לתוצאות. המטרה היא לתבוע סכומים כספיים שישרתו את לקוחו לשיפור תנאי חייו שהפכו למורכבים. הפיצוי הכספי נקבע על פי חומרת הנזקים, הכאבים שנגרמו, הכנסותיו בעת הפגיעה ואלמנטים נוספים. הליווי הינו מקיף וכולל הנחיות ופעולות במספר מישורים. חלקם הוא בתדרוך הלקוח להתנהלות מול הגורמים הנתבעים. בעיקר איך להתנהג בוועדות רפואיות ובמבדקים רפואיים. עליו להימנע משיחות עם נציגיהם כדי לא לומר דברים שעלולים להזיק לתביעה. כן יוסבר לו לשמור את כל המסמכים הרפואיים והחשבונאיים שבגינם הוצאו כספים ועוד.  תהליך ארוך התהליך ארוך ומורכב. לאחר התאונה יוגש לנפגע טיפול מתאים. היא תדווח למעסיק, לביטוח לאומי ולחברות המבטחות.  במקרים מסוימים תיקבע לו נכות זמנית עד שתיקבע לו הקבועה. בעת מחלוקות יצטרך עורך הדין לנהל משא ומתן. במידה ותביעות הלקוח אינן מתקבלות הוא אף יכול לפנות לבית משפט כדי לקבל ממנו סעד. שם הוא יציג טענותיו, מסמכים שונים, תקדימים משפטיים תומכים ועוד.  לפרטים נוספים והתייעצות חייגו 03-9134919 עו"ד תאונות עבודה במרכז ממשרד איכותי עו"ד דניאל רייכמן עוסק בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי המלווה ביחס אישי. הוא כולל ייעוץ והפנמה, הקשבה, ליווי צמוד, מחירים נוחים ועוד. הוא בעל ידע רב וניסיון עשיר המגיעים, בין היתר, ממתן שירותים איכותיים ללקוחות רבים לאורך זמן. הוא ישמח לשרת  אחרים.

קרא עוד >>